Pàgina d'inici > Uncategorized > Comparativa Smartphones 2013

Comparativa Smartphones 2013

Ja sé que és un pèl tard, però aquest passat 2013 el mercat de smartphones ha estat una autèntica bogeria. Intentant reproduir les comparatives anteriors entre Samsung i HTC, aquest any m’ha estat impossible obviar altres models que fins ara no havia considerat, així que en comptes d’un duel a 2, he fet un duel a 5! Els escollits han estat :

 • El Samsung Galaxy S4
 • El HTC One
 • El Nexus 5
 • El LG G2
 • El Sony Xperia Z1

smartphones 2013

Cal reconèixer que no m’ha estat gens fàcil comparar aquests smartphones. En primer lloc cal tenir en compte que existeixen varis models per cadascun d’ells, i no sempre és evident distingir quin n’és el millor. Però com a punt de partida, i per poder fer un quadre comparatiu amb les seves característiques principals, aquests són els números :comparativaCom es pot veure, tots 5 smartphones són productes d’alta gamma, amb unes grans prestacions. Per hardware, segurament el Nexus. LG i Z1 tenen més potència, però per seleccionar el que millor s’ajusta a les nostres necessitats, cal fixar-se amb més detall a les peculiaritats que cada fabricant ha incorporat.

Samsung Galaxy S4

samsung-galaxy-s-4

La família Galaxy S, indiscutible triomfadora en ventes dels darrers anys, ha presentat aquest 2013 el seu 4rt model. Com a referència, jo he escollit la seva versió GT-i9505, que és la que es comercialitza a espanya (Europa i EEUU), i que tot i tenir un processador una mica menys potent, sí que té connectivitat LTE.

Aquesta munta un processador Snapdragon 600 APQ8064T a 1,90 Ghz amb 4 nuclis, mentre que el model asiàtic (GT-i9500) porta un Samsung Exynos 5410 a 1,60 GHz amb 8 nuclis (en realitat només en fa servir 4), i que consumeix una mica menys de bateria. Tot i això, he escollit el primer, considerant la connexió LTE una característica més rellevant.

Cal reconèixer, que posteriorment a la presentació oficial del Galaxy S4 el març de 2013 (models GT-i9500 i GT-i9505), Samsung va llançar una nova versió (GT-i9506), que incorpora notables millores en el hardware (munta un Snapdragon 800), encara que de moment no es comercialitza a espanya (diuen que ho farà en exclusiva per Vodafone). Però per ser justos, no he considerat aquesta nova versió en la comparativa.

En tots els casos, el hardware del Galaxy S4 és excel·lent, i està a l’altura d’un top gamma alta (2 GB de ram, càmera 13 Mpx, pantalla full HD, etc.).

En quan al software, la capa TouchWiz Nature UX 2.0 és bastant continuista i no incorpora canvis rellevants. Potser l’únic aspecte destacable és la gran configurabilitat de la pantalla de bloqueig, i algunes noves funcionalitats molt innovadores, però que no semblen gaire eficients en el seu ús diari.

En la meva opinió, la intrusivitat de masses aplicacions pre-instalades, que segurament l’usuari no farà servir mai, no es pot considerar un element positiu, sinó més aviat en contra (tot i que d’això solen pecar-hi tots els fabricants).

No obstant, el Samsung Galaxy S4 té moltes altres bondats, que el converteixen en un gran terminal.

Característiques destacables :

 • Sensors especials : A diferència dels seus competidors, el S4 incorpora un sensor (Air Gesture / Smart Scroll) que permet interactuar amb gestos (o inclús la mirada) sense necessitat de tocar la pantalla. Tot i ser una bona idea (almenys, quelcom diferent al que estem acostumats), no existeixen gaires aplicacions que l’utilitzin, solen fallar bastant, i de forma general no aconsegueixen millorar notablement la usabilitat. Un bon intent, però amb manca de efectivitat.
 • Infrarojos : No és l’únic que ho incorpora, però és un recurs molt interessant, ja que pot convertir el smartphone en un comandament a distància per a qualsevol aparell amb infrarojos (TV, DVD, minicadena…). La capa de software incorpora una aplicació prou bona per utilitzar-lo (WatchOn), que inclou també una guia de televisió (configurable per territori segons el codi postal). Força interessant.
 • Quantificació : Termòmetre, higròmetre i podòmetre. Samsung aposta per la tendència del “jo quantificat”, incorporant diversos sensors per medir temperatura, humitat, i desplaçament, juntament amb un software (S Health) que ens permet registrar la nostre activitat. És evident que la idea esta enfocada al seu nou gadget (el smartwatch), tot i que es tracta d’un àmbit encara molt verd.

Samsung-Galaxy-S4

Punts a favor :

 • La potència : Tot i que no son molt fiables, els benchmarks donen al S4 un dels millors resultats.
 • La bateria : A banda de tenir una gran capacitat (2.600 mAh), la bateria extraible és la característica que personalment més valoro d’aquest terminal. La meva experiència m’ha ensenyat que les bateries són elements que es malmeten molt fàcilment, així que poder tenir-ne varies i intercanviar-les és una meravella, i un gran punt a favor del S4.
 • Pes i gruix : Tot i que considero que 5” és una pantalla massa gran, la veritat és que el terminal en conjunt té les mateixes dimensions que els seus competidors, destacant inclús en el seu pes (130g) i gruix (7,9mm).

Punts en contra :

 • Els acabats : Aquests aparells són elements que ens acompanyen constantment en el nostre dia a dia, i tot i no donar-li molta importància a la seva estètica, sí que se’m fa incòmode l’ús d’un material tant poc elegant com el plàstic (o policarbonat).
 • La càmera (en interiors) : La càmera del S4 és una de les millors en exteriors, però en interiors amb poca llum es queda curta respecte els seus competidors.
 • El tamany de la pantalla : Per arribar a tots els racons d’una pantalla 5″ cal una mà grossa, i aquest no és el meu cas. Sincerament, i ja ho vaig dir en anteriors comparatives, no entenc la mania per muntar pantalles cada cop més grosses.
 • La pantalla : Tot i posseir una resolució excel·lent, i poder configurar diferents modes de pantalla (pel·lícula, joc, foto, estàndard), els colors i la lluminositat de la tecnologia AMOLED (i la matriu PenTile) segueixen sense estar a l’altura dels LCDs que munten els seus competidors. Sí que és cert que amb poc color s’aconsegueixen uns negres molt bons, ja que es creen apagant els píxels (contrast infinit), alhora que gasta també menys bateria. Però quan hi ha molt color el consum es dispara, no s’aconsegueix la mateixa qualitat, i les brillantors màximes queden bastant pobres. Realment, l’aposta de Samsung per AMOLED és força arriscada, ja que aquesta tecnologia encara es força jove, i li falta millorar bastant.

http://www.xataka.com/moviles/samsung-galaxy-s4
http://www.xataka.com/analisis/samsung-galaxy-s4-analisis
http://en.wikipedia.org/wiki/Samsung_Galaxy_S4
http://es.gsmchoice.com/es/catalogo/samsung/galaxysivi9505/Samsung-Galaxy-S-IV-i9505.html
http://es.gizmodo.com/analisis-del-samsung-galaxy-s4-mejor-pero-no-el-mejor-479054769
http://www.gsmarena.com/samsung_i9505_galaxy_s4-5371.php
http://www.movilcelular.es/movil/samsung-galaxy-s-iv-lte-gt-i9505-64gb/823

HTC One

HTC-One-Google-Edition

Haig de reconèixer que l’any passat em vaig precipitar afirmant que el HTC One X faria ombra al Galaxy S3. Potser l’experiència de portar un HTC durant tots aquests anys em fa veure els seus terminals amb millors ulls. Però a banda de la meva opinió esbiaixada, aquest cop sí que és indiscutible que el HTC One ha estat a l’altura dels top one d’aquest 2013.

Cal tenir en compte que HTC va presentar aquest terminal durant el MWC de 2013 (al mes de febrer), cosa que li dona desavantatge respecte als seus competidors, ja que la tecnologia en aquest àmbit avança a passos de gegant, i en pocs mesos els últims models de hardware varien molt. Així doncs, és normal que el processador del Nexus 5 sigui millor que el seu, però no obstant, a dia d’avui el HTC One encara segueix essent un dels millors terminals.

Existeixen moltes variants del HTC One. Les bàsiques són la 801e (Taiwan), 801s (Australia, Hong Kong, Singapore) i 801n (Europa, Orient mig, Àfrica). Dins dels EUA, també s’han fabricat varies versions, segons la operadora, i inclús al Japó també hi ha una variant exclusiva força estranya (HTC J One). A més, posteriorment al llançament, Xina també ha fabricat variants amb doble sim (802w/d/t), i amb una carcassa un pèl diferent, que inclús permetia un slot per SD.

Realment son totes molt semblants, i l’única diferència (a part de la doble sim dels 802), és que la 801e no suporta LTE. Jo he escollit la versió 801n, que és la que es comercialitza aquí.

Característiques destacables :

 • Càmera amb Ultrapixels : Tot i que a primera vista sembla que 4 Mpx siguin deficients, cal analitzar bé el sensor del HTC One. L’objectiu de la tecnologia Ultrapixel és obtenir millors imatges en situacions de menys llum, a partir d’uns sensors més grans que la capten millor. Això obliga a perdre resolució, però realment aconsegueix captar unes imatges molt bones sense gens de soroll en aquestes condicions de poca llum. És cert que si ampliem fotografies de 2688×1520 píxels s’acaba notant la poca definició, però és aquí on cal considerar si realment la resolució compensa aquest plus d’obtenir bones fotos en qualsevol lloc. En la meva opinió, la càmera d’un mòbil ha de servir per poder-la utilitzar en qualsevol moment, més que per obtenir superfotos per fer un mural, així que valoro molt positivament aquesta aposta tant arriscada que ha fet HTC. A banda de la resolució, també cal destacar que l’obertura (f2), l’estabilització òptica i el xip dedicat li donen unes grans prestacions, a més d’una gran velocitat a l’hora d’enfocar i fer la fotografia. També cal senyalar que les fotos del HTC One no semblen tant espectaculars com les d’altres terminals, a causa de que no s’hi apliquen filtres automàticament. Per mi, obtenir fotos més reals també és quelcom positiu, ja que si vull aplicar-hi filtres, ja els hi posaré jo.
 • Audio Beats : El HTC One incorpora un sistema d’àudio de qualitat professional. Tant si s’escolta des dels auriculars, els seus dos magnífics altaveus frontals, o si es connecta a un equip de música extern, gràcies a el seu amplificador dedicat, i a la tecnologia aportada per Beats Audio (BoomSound), el resultat és excel·lent. En aquest aspecte, cap altre smpartphone està per sobre el HTC One.

HTC-One

Punts a favor :

 • Disseny : Sense dubte el terminal com a tal és preciós. La carcassa, feta d’una sola peça unibody d’alumini anonizat, tallada amb làser a gran precisió, i recoberta amb un marc de policarbonat, li dona un aspecte genial. El preu però d’aquesta joia de museu, és que no se li pot desmuntar la tapa posterior.
 • Pantalla : Comparant-lo amb altres terminals d’aquesta gamma, sembla que les 4,7” de la pantalla la facin petita, però en la meva opinió el tamany és més que suficient. És més, al tenir la mateixa resolució HD 1080p en menys espai, la converteix en una de les pantalles amb més densitat del mercat (468ppp). A banda d’això, la tecnologia S-LCD3 li dona també un color i brillantor excel·lents. El contrast no és tant espectacular com amb les AOMLED, però ho compensa també amb uns majors angles de visió. Realment una eina perfecte per reproduir vídeo d’alta qualitat.
 • Infrarojos : Al igual que el Galaxy S4, el HTC One també incorpora un emissor IR (juntament al el software corresponent) per poder utilitzar-lo com a comandament a distància universal. Jo (i segurament tots els que hem passat hores buscant el mando de la tele) considero aquest petit detall una gran comoditat a tenir en compte.

Punts en contra :

 • Processador : Tot i que en el seu moment el Snapdragon 600 era la millor cpu, al llarg del 2013 han anat millorant el rendiment d’aquests xips, quedant cada cop més endarrere respecte els seus competidors. Tot i els controvertits Benchmarks, finalment ha quedat demostrat que el processador del HTC One és menys potent que per exemple el del Galaxy S4 (que funciona a 200 Ghz més), però com a punt a favor, també cal dir que és més eficient en quan a despesa de bateria. No obstant, cal recordar que un quadcore a 1,7 Ghz i 2 GB de RAM son prestacions pròpies d’un PC de sobretaula, així que de potència en té per uns quants anys.
 • Micro SD : És cert que el HTC One no disposa de slot per ampliar la memòria del terminal. Però també cal dir que disposa de 32 GB (26 efectius) de memòria interna, la qual cosa en la majoria de casos és més que suficient.
 • Bateria : No és que els 2.300 mAh siguin insuficients, de fet, està en la mitja dels seus competidors, i permet un dia complet d’us sense càrrega. Però això sumat al fet de no poder-la desmuntar i canviar per mi és un gran inconvenient.
 • BlinkFeed : HTC ha decidit incrustar una capa de software molt intrusiva al terminal, fins al punt de fixar un escriptori amb el seu widget personalitzat BlinkFeed, on s’agrupa informació de múltiples feeds. Per als que els hi agradi aquesta interface, fantàstic. Però per als que estem acostumats a utilitzar altres aplicacions, i no volem que ens obliguin a fer servir aquesta, no poder eliminar-lo és un punt en contra.

http://www.htc.com/es/smartphones/htc-one
http://www.xataka.com/moviles/htc-one
http://en.wikipedia.org/wiki/HTC_One
http://www.xataka.com/analisis/htc-one-analisis
http://es.gsmchoice.com/es/catalogo/htc/one/HTC-One.html
http://www.gsmarena.com/htc_one-5313.php
http://www.movilcelular.es/movil/htc-one-801n-lte-64gb/1013
http://www.elandroidelibre.com/2013/03/htc-one-analisis-a-fondo-y-experiencia-de-uso.html

Samsung-Galaxy-S4-vs-HTC-One-01

Nexus 5

En els anteriors Nexus, l’única avantatge significativa era el software natiu. Però aquest 2013 Google, de la mà amb LG, ha rebentat el mercat, i ha afegit un nou protagonista a la guerra dels titans Android, el Nexus 5. I dic que ha rebentat el mercat bàsicament perquè ha fet saltar la línia Nexus de la gamma mitja a la gamma alta, sense pràcticament apujar-lo de preu.

google-nexus-5

De forma objectiva, valorant els seus components, en la relació qualitat preu ningú supera el Nexus 5. Però alerta, perquè no tot és comparar especificacions. En general, tots els seus components compleixen les condicions per un gamma alta. No obstant, tampoc n’hi ha cap que ressalti expressament. El Nexus 5 respon a la idea d’una referència estàndard, sense despuntar en res, però sense poder-li recriminar cap falta. Neutralitat en estat pur.

És cert que no es distribueix a tants països com altres, i segurament per això només hi ha 2 versions, que son pràcticament iguals (la D820 per USA, i la D821 per a la resta del món). Jo he escollit la D821 per la comparativa, però té poca importància perquè només varia la banda de freqüències que utilitzen per connectar-se.

Característiques destacables :

 • Preu : No hi ha millor relació qualitat / preu en el mercat.

Punts a favor :

 • Processador : La nova versió del snapdragon 800 li dona un clar avantatge en hardware respecte HTC i Samsung. En qualsevol comparativa objectiva, en aquest aspecte el Nexus 5 és més potent. Quelcom bastant normal, si es té en compte els 8 mesos de diferència entre les seves respectives dates de sortida al mercat.
 • Pantalla : Com la resta de components, està a l’atura, però sense destacar explícitament. Per tamany no excedeixi les 5”, un punt a favor en la meva opinió, i pel que fa a la tecnologia i qualitat d’imatge, és excel·lent (només superada per la del HTC One). Molt bona visualització en exteriors (485 nits de brillantor), i una temperatura de color casi perfecta (6418 K). Els únics inconvenients son un contrast un tant limitat (1:1004), i una tendència a engroguir el color.
 • Software : La capa que incorpora google sobre aquest terminal (que en realitat no és android pur, però s’hi acosta) s’integra de forma excel·lent. Ofereix una experiència d’us impecable, poques aplicacions inútils preinstalades, i interficies minimalistes molt treballades. Sense tenir en compte el món de les ROMs costumitzades, possiblement és la millor capa de software.

Nexus-5-final-3

Punts en contra :

 • Disseny : El Nexus 5 és un terminal sense personalitat. Segurament el preu tant ajustat s’ha aconseguit retallant en aquest aspecte, amb l’ús de plàstic (o policarbonat) en quasi tot el seu cos, convertint-lo en un aparell dèbil i senzill. No obstant, és pràctic i funcional.
 • Càmera : En relació amb el seu predecessor ha millorat notablement, però la càmera encara no està a l’altura dels seus competidors. És lenta, no acaba de capturar bé la imatge en condicions de poca llum, i ha tingut alguns problemes amb el seu software. En general compleix la seva finalitat, però es podria millorar bastant.
 • Altaveus : Alguns usuaris han recriminat que l’àudio del terminal no té prouta potència. Segurament, els altaveus situats a la part inferior (un mal lloc, ja que al muntar-lo sobre un dock queden tapats), i amb forats massa petits, no hi ajuden gaire. Google però, ha respost ràpidament i ja ha resolt aquest problema, al igual que amb les botoneres. Tot i que la resposta sigui ràpida i eficient, veure defectes de fabricació no em dona gaire confiança en un terminal que, teòricament, hauria d’haver passat un exhaustiu control de qualitat. Segurament aquests son els petits detalls que li permeten un preu tant ajustat.

https://play.google.com/store/devices/details?id=nexus_5_white_32gb&hl=es
http://www.gsmarena.com/lg_nexus_5-5705.php
http://www.movilcelular.es/movil/lg-nexus-5-d821-16gb/1245
http://www.xataka.com/moviles/nexus-5-analisis
http://es.engadget.com/2013/10/31/google-nexus-5-oficial-fotos-video/
http://alt1040.com/analisis/nexus-5
http://www.movilzona.es/2013/11/07/la-calidad-de-sonido-del-nexus-5-en-duda-por-culpa-del-software/
http://es.gizmodo.com/analisis-del-nexus-5-el-mejor-android-en-relacion-cali-1458361864

LG G2

Aquest 2013 LG ha estat una de les marques que més ha destacat en el món dels smartphones. A banda de col·laborar amb google per crear el nou Nexus 5, a finals d’estiu ens va sorprendre amb un terminal digne d’admiració : el LG G2. Amb una potència igualable al Nexus 5, LG situa un nou gamma alta en el podi dels Androids. Això sí, amb un preu de gamma alta (no com el Nexus).

lg g2

Se’m fa estranya la forma en que aquest terminal s’assembla al Galaxy S4, sobretot en alguns detalls de personalització, tal com si alguna de les dues companyies hagués copiat l’altre. No obstant, el LG G2 és indiscutiblement un dels millors terminals presentats al 2013, i m’ha estat impossible no tenir-lo en compte a l’hora de valorar els top gamma d’aquest any.

Existeixen bastantes versions del LG G2 depenent de la regió i la operadora. (D800 model AT&T, D801 model T-Mobile, D803 model Canadenc, D805 model America Llatina, LS980 model Sprint, VS980 model Verizon, D802 model global). L’única diferència entre ells és el de la versió Coreana, que permet ampliar la memòria amb un slot de microSD. Per fer la comparativa, he escollit el D802, que és el més utilitzat regionalment.

Característiques destacables :

 • Infrarojos : Al igual que el HTC i el S4, LG també dota el seu terminal amb un sensor IR, que ens permet manejar aparells com la TV o minicadena a distància. Sembla una tonteria, però jo realment valoro molt aquest detall. Evidentment també acompanya el terminal amb la aplicació corresponent per fer-ho (QuickRemote).
 • Disparador físic de la càmera : Un dels detalls extingits que sempre he odiat, és el botó físic per la càmera de fotos. No he entès mai el perquè d’aquest sacrifici. Així, quan vaig saber que el LG G2 incorpora per defecte la opció de disparar la càmera amb el volume down, se’m va il·luminar l’esperança. Encara que la ubicació dels botons sigui la pitjor, per molt que sembli una tonteria, aquests petits detalls son els que m’acaben fent decidir per un o altre terminal.

lg g2 (2)

Punts a favor :

 • Pantalla : Tot i ser molt gran, té una gran qualitat.
 • Processador : Al igual que el Nexus i el Xperia, el G2 també munta el Snapdragon 800, cosa que el deixa en millor posició que el One i S4 a l’hora d’utilitzar la força bruta. Només el Xperia li treu algun punt d’avantatge en els benchmaks.
 • Bateria : Sense dubte, els 3000mAh del LG G2 li donen un avantatge molt significatiu respecte als seus competidors, igualat únicament per el Xperia Z1. Tot i no disposar d’una bateria extraible (com el Galaxy S4), aquesta capacitat és tota una benedicció en quelcom tant important com l’autonomia.
 • Càmera : Els 13Mpx ja fan intuir que el LG G2 té una bona càmera, però la seva velocitat (quasi instantània) per disparar és el veritable detall que la fa destacar. Potser el color de les imatges és una fred, i en condicions de poca llum es defensa més o menys, aplicant algun filtre per aconseguir el menor soroll possible. En definitiva, per ser una càmera d’un smartphone, no es pot demanar més.

Punts en contra :

 • Disseny : Jo definiria el disseny del LG G2 com un invent extravagant. A simple vista es pot confondre fàcilment amb un Samsung, ja que s’hi assembla bastant (sobre tot en les seves formes corves). Però a banda del mal màrqueting que pot tenir un disseny despersonalitzat, més d’aprop el LG G2 sí que té alguns elements distintius, encara que no expressament positius. Tot i una pantalla excessivament gran (5,2”), els marcs superfins que la munten aconsegueixen un tamany final del terminal prou bo (138,5 × 70,9 mm). No obstant, això ha obligat a situar la botonera física (on/off i volum) a la carcassa posterior, just a sota la càmera. No cal tenir gaire imaginació per entendre que no és massa pràctica aquesta ubicació.
 • Capa de software : LG ha volgut introduir bastantes idees en el software del terminal. A banda d’incloure un gran nombre d’aplicacions preinstalades, també afegeix un sistema de multitasca a 3, que no acabo de veure gens clar. Sincerament, no acabo d’entendre perquè els fabricants de hardware insisteixen tant en refer la feina de google i android. Destaca aquí també la similitud de moltes funcions amb Samsung (finestres flotants, detecció d’ulls, etc).

http://www.lg.com/hk_en/mobile-phones/lg-D802/technical-specifications
http://en.wikipedia.org/wiki/LG_G2
http://www.gsmarena.com/lg_g2-5543.php
http://www.movilcelular.es/movil/lg-g2-d802-32gb/1176
http://www.xataka.com/analisis/lg-g2-analisis
http://www.xataka.com/moviles/lg-g2
http://www.smart-gsm.com/moviles/lg-g2
http://es.gsmchoice.com/es/catalogo/lg/g2/LG-G2.html

Sony Xperia Z1

Un altre dels grans d’aquest any ha estat Sony, amb els seus Xperia. A principis d’any ja ens va sorprendre amb el model Z, reemplaçat i millorat al cap de pocs mesos pel Z1, un model que sense dubte s’ha convertit en un dels millors del 2013. Les seves formes rectangulars amb angles quasi rectes son ja un referent distintiu en el mercat, que combinat amb les seves altes prestacions el converteixen en un candidat obligatori.

Download-Xperia-Z1-C6902C6903C6906C6943-White-Paper-Manual-Pdf

Sóc sincer, i admeto que mai m’han agradat els Xperia (resistint-me a creure que Sony sabria fer smartphones), però amb el Z1, m’he hagut de replantejar la forma de veure’ls. Quan vaig comparar inicialment el Xperia Z amb el HTC One i el Galaxy S4 de seguida vaig veure que no tenia gaires possibilitats. Però quan ja el donava per descartat, Sony va multiplicar-li la potència i millorar qualitativament la seva càmera, amb la qual cosa el situava per davant, almenys en aquests 2 aspectes.

El Xperia Z1 és un gran terminal, ho reconec. Però també he descobert que Sony encara té força feina per fer, ja que he trobat molts peròs que em desincentiven la seva adquisició. Potser el més destacable és la filosofia (compartida també per altres fabricants) de que el tamany és una prestació secundària, justificadament sacrificable a canvi de millorar-ne qualsevol altre. Pel meu gust les dimensions excedeixen del màxim acceptable, i potser hagués preferit una càmera amb menys megapixels, o no tenir tanta protecció, per contra d’un aparell tant gros.

Per la comparativa, he escollit el model LTE C6903, tot i que pràcticament no hi ha diferències amb els altres.

Característiques destacables :

 • Resistència a l’aigua : Una de les característiques més espectaculars de tota la línia Z de Xperia, és la seva resistència a l’aigua. El Z1 es pot submergir (inclús sense tapar el jack d’àudio) sense cap problema. No és que sigui una gran virtut tecnològica, però segur que evitarà molts ensurts als maltractadors de telèfons, convertint-lo alhora també en el company d’aventura perfecte per els amants de les condicions adverses.

Sony-Xperia-Z1-21

 • Càmera : És cert que el nº1 d’aquest rànquing segueix en mans del Lumia 1020, amb els seus invatibles 41MPx. Però si acotem a la gamma Android, el Z1 s’emporta el premi a millor càmera, amb 20,7 Mpx, sensor de 1/2,3”, obertura de f/2, i el petit (però per mi força important) detall de un botó físic dedicat. Jo normalment no busco tanta qualitat en una càmera de smarphone, però reconec que Sony ha cuidat molt aquest detall, i ofereix un producte quasi de luxe. Llàstima que en la part de software encara li queda força per millorar, i poder aprofitar bé tot aquest potencial.

Punts a favor :

 • Processador : De la mateixa manera que els terminals presentats durant el segon semestre, el Snapdragon 800 li dona una clara avantatge respecte als primers. De fet, la millora respecte el mateix Xperia Z (presentat al març) és més que notable.
 • Bateria : Certament la bateria de 3000 mAh penalitza en pes i tamany al terminal, però per contra l’autonomia (un des bens més preuats) és una de les qualitats més destacable d’aquest terminal, amb durades de fins a un dia i mig. Qui hagués dit que tornaríem a veure telèfons que no calia carregar cada nit.

Punts en contra :

 • Pantalla : La tecnologia triluminos proporciona per Sony li dona a la pantalla més contrast, millor color i una gran nitidesa. El problema però, és que al tenir tanta protecció l’angle de visió disminueix notablement, i aquestes grans qualitats només s’aprecien mirant-lo de cara estrictament.
 • Software de la càmera : És cert que el Xperia Z1 té la millor càmera, però no el millor resultat. Això és conseqüència del software de tractament, que no està a l’altura, i acaba convertint tot aquest dispendi de potència en una mera ostentació. Molts megapíxels, però poca eficiència. Potser abans de pensar en afegir dinosaures sobre la imatge, haurien de plantejar altres qüestions, com per exemple, utilitzar els 20 Mpx en el mode automàtic (que és el que normalment utilitza tothom), en comptes de limitar-lo a 8.
 • Àudio : Per un ús normal son més que suficients, però tenint en compte que el Z1 és un terminal molt orientat al multimèdia, els seus altaveus i sistema d’àudio el deixen un tant coix en aquest sentit.
 • Tamany i pes : Tot i que la pantalla no és excessivament grossa, el pes i tamany total sí que (en la meva opinió) el converteixen en un artefacte poc ergonòmic.
 • Tapes als connectors : Sí que és cert que respecte al Z ja no cal tapa per el jack d’àudio, però per poder-lo submergir (pràctica que jo personalment no tinc gaire entusiasme en utilitzar) el Z1 segueix incorporant una tapa per el connector de càrrega, que imagino no ha de ser gens còmode en el dia a dia (encara que existeixi la possibilitat de càrrega inalàmbrica).

sony-xperia-z1-micro-eleventel

http://www.movilcelular.es/movil/sony-xperia-z1-lte/1122
http://www.xataka.com/moviles/sony-xperia-z1
http://www.xataka.com/analisis/sony-xperia-z1-analisis

Alternatives

Certament 2013 ha portat altres terminals a considerar, tals com el Moto X o el Huawei Ascend P6, que tot i ser grans terminals, no he volgut incloure en la comparativa perquè els considero més aviat en (el top de) la gamma baixa. O altres també com el Galaxy Note 3, que tot i ser un excel·lent terminal, excedeix el que considero límit d’un smartphone, passant a la categoria de phablet.

Conclusió

Si ja era difícil abans, aquest any és pràcticament impossible donar un guanyador. Aspectes com la bateria extraible, el tamany o altres detalls em farien decidir per un o altre, però en definitiva m’és impossible senyalar un clar guanyador. Però de moment, si haig de triar, em quedo amb el HTC One, reconeixent que en varis aspectes (sobretot el hardware) altres el superen.

Potser la comparativa no és prou justa, i m’hauria d’haver esperat al MWC 2014, però amb aquest mercat que s’ha tornat boig, en algun punt s’ha de posar el peu i decidir.

http://redandroidecuador.blogspot.com.es/2013/11/comparativa-de-los-telefonos-del-2013.html
http://www.geektopia.es/es/technology/2013/07/13/noticias/los-cinco-mejores-smartphones-android-del-momento.html
http://www.elandroidelibre.com/2013/12/los-mejores-smartphones-android-de-2013.html
http://www.poderpda.com/plataformas/android/los-mejores-android-del-2013-comparativa-pt1
http://www.adslzone.net/article13065-nexus-5-vs-samsung-galaxy-s4-comparativa-en-video-de-dos-de-las-bestias-del-mercado.html
http://www.xatakamovil.com/respuestas/lg-g2-nexus-5-xperia-z1-o-galaxy-s4
http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s4_vs_htc_one-review-913.php

Anuncis
Categories:Uncategorized
 1. Encara no hi ha cap comentari.
 1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Enfilant el camí

Visualitzant el present per construir el futur

El Noguer

Visualitzant el present per construir el futur

Visualitzant el present per construir el futur

%d bloggers like this: