Pàgina d'inici > Curiositats, Humor > Els cullons del Papa

Els cullons del Papa

Habemus Papam!

Ahir va ser escollit el nou Papa de Roma, Francesc I, i la magnitud mediàtica d’aquest esdeveniment ha despertat la meva curiositat sobre una costum papal un tant peculiar, el Testes habet, et bene pendentes, o com es podria traduir : té dos cullos ben penjant.

503b7b9b-b616-43b7-9375-9c6682ababd1Diu la tradició, que un cop s’ha escollit el pontífex, i abans de ser coronat, cal que s’assegui en una cadira especial anomenada sedia stercoraria. Aquesta disposa d’una perforació en la seva part anal, tal com si d’un vàter clerical es tractés, i a través del qual un cardenal s’encarrega de palpar els testicles del nou papa, verificant així la seva masculinitat. Un mètode força curiós.

Però per sort a la nova santitat Francesc I – i sobretot al cardenal encarregat de la palpació – aquesta pràctica va quedar abolida ja fa molts anys, per tant, en el seu cas no serà necessari. Una llàstima per tots els curiosos com jo, que desitjaven fervorosament veure un exemple explícit i il·lustratiu de com tocar-li els ous al papa.

Tot i que la cadira es pot veure exposada al museu del Vaticà, alguns atribueixen aquesta tradició a un mite, que té com a origen la llegenda de la Papessa Joana. És difícil determinar la veracitat d’aquesta història, doncs tot i no existir documents, tampoc seria gens d’estranyar que la institució catòlica els hagués destruït per tal d’ocultar el seu error.

220px-Papesse_Jeanne_BnF_Français_599_fol._88Conta la llegenda, que allà al segle IV va existir una dona molt popular a la ciutat de Roma, sobretot pels seus coneixements mèdics i la seva filantropia. Però com que la ciència mèdica era aleshores un privilegi reservat al gènere masculí, aquesta es va veure obligada a fer-se passar per home, sota el nom de Johannes Anglicus. I fou tal l’abast de la seva bondat, que l’església catòlica el va acabar nombrant papa de Roma, en desconeixença de la seva veritable condició. Fins que un dia, en mig d’una processo, es va revelar la seva feminitat quan va donar a llum un nouvingut, fruit d’un embaràs amagat, que li va provocar la mort.

Arran d’aquest incident, i per evitar que tornés a succeir tal blasfèmia, es va instaurar la tradició de la sedia stercoraria, i a partir de llavors al papa escollit en el conclave se li havia de verificar la masculinitat a través d’un “remenat d’ous”. Quelcom que tot i no saber exactament quanta veritat representa, és digne de ser recordat com una història, si més no, un tant divertida.

Saco pendurado

http://ferelcoyote.wordpress.com/2013/03/12/sedia-stercoraria-la-silla-de-los-testiculos/

http://cajondesastre2011.wordpress.com/2013/03/11/la-papisa-juana-la-sedia-stercoraria-y-el-tiene-dos-y-cuelgan-bien/

http://ve.noticias.yahoo.com/blogs/desde-la-redacci%C3%B3n/el-palpado-testicular-los-papas-y-la-leyenda-154512842.html

Anuncis
Categories:Curiositats, Humor
  1. Encara no hi ha cap comentari.
  1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Enfilant el camí

Visualitzant el present per construir el futur

El Noguer

Visualitzant el present per construir el futur

Visualitzant el present per construir el futur

%d bloggers like this: