Pàgina d'inici > Android, Tecnologia > Nou duel de titans : HTC One X vs. Samsung Galaxy S3

Nou duel de titans : HTC One X vs. Samsung Galaxy S3

Ara farà un any i mig (com passa el temps!) que varem publicar una breu comparativa entre el HTC Desire HD i el Samsung Galaxy S, els que aleshores fóren els 2 millors terminals android del mercat.

Des de llavors hem viscut una important evolució tecnològica dins d’aquest àmbit, i si l’any passat, tret d’algun intent fallit, HTC es va quedar força endarrere sense oferir cap terminal a l’altura, Samsung ha dominat clarament el terreny amb el seu Galaxy SII, l’indiscutible guanyador del 2011.
A data d’avui però, sembla que HTC no es dona per vençut, i aquest any segurament tornarem a viure una autèntic duel de titans entre els 2 nous terminals insígnia de les dues companyies : El HTC One X i el Samsung Galaxy SIII.

Des de ja fa molts mesos es podien llegir rumors i especulacions de tot tipus sobre el nou terminal de Samsung, doncs era evident que després de la brillant carrera que ha tingut el seu predecessor hi hauria continuïtat sí o sí. La sorpresa va arribar durant l’últim MWC, on HTC va presentar la seva nova línia de terminals One, encapçalada per el One X, cosa que obligava a Samsung a no abaixar la guàrdia i posar el millor de la companyia en el seu nou Galaxy S. La veritat és que s’ha fet esperar (és possible que s’hagi retradat la data de llançament a conseqüència del seu rival), però finalment el passat 3 de maig Samsung va presentar a Londres el que hauria de ser el millor terminal android del mercat : El Samsung Galaxy S3.

Però quin dels 2 és realment el millor ? En què basar-se per escollir-ne un o altre ? Tot i que la informació i les comparatives que se’n poden trobar al respecte són moltíssimes, de la mateixa manera que amb el DHD i el Galaxy S, aquí al meu humil racó de la xarxa intentaré fer un breu resum de la meva opinió al respecte.

Primer de tot, les dades objectives amb les característiques principals :

Característica HTC One X Samsung Galaxy SIII
Processador Nom Nvidia Tegra 3 Exynos
Nuclis 4 + 1 4
Velocitat 1,5 GHz 1,4 GHz
RAM 1 GB 1 GB
Memòria interna 32 GB 16 / 32 / 64 GB
Pantalla Tamany 4,7″ 4,8″
Tipus SuperLCD 2 IPS Super AMOLED HD
Resolució 1280 x 720 1280 x 720
Càmera posterior Foto 8 Mpx 8 Mpx
Vídeo Full HD (1080 p) 30 fps Full HD (1080 p) 60 fps
Flash Flash LED  Flash LED
Càmera frontal Foto 1,3 Mpx 1,9 Mpx
Vídeo HD (720 p)  HD (720 p)
Bateria 1.800 mAh 2.100 mAh
Sistema Android ICS (android 4.0.3) ICS (android 4.0.4)
Capa Fabricant Sense 4.0 Touchwiz Nature UX
Pes 130 g 133 g
Dimensions 134,6 x 69,9 x 8,9 mm 136,6 x 70,6 x 8,6 mm
Sortida de vídeo MHL i DLNA MHL i DLNA
Xarxa HSPA+ HSPA+ / LTE
Preu lliure (aprox.) 599 € 599 € (model 16 GB)

Com es pot apreciar, els 2 terminals tenen unes característiques molt similars, dignes de les prestacions més exigents que actualment es poden trobar, per no dir les millors, i si en algun aspecte un destaca es compensa per alguna altre mancança. La veritat és que l’objectivitat d’aquestes dades ja posa de manifest que els 2 terminals estan pràcticament en un empat tècnic i el decidir-se per un o altre segurament acabarà determinant-ho algun detall de poca rellevància.

La principal característica que destaca el Galaxy S3 per sobre del One X és la seva bateria de 2.100 mAh, que tot i haver d’alimentar una pantalla una mica més gran, de ben segur que dona una millor autonomia al terminal, quelcom ben desitjat per tots els usuaris. Per descomptat, el principal consumidor de bateria són les enormes pantalles que incorporen de 4,7″ el One X i 4,8″ el Galaxy S3. Jo personalment haig de destacar la meva disconformitat (compartida entre molts crec) en aquesta tendència excessiva dels tamanys, que per mi són una exageració. Ja en el seu moment, les 4,3″ del meu Desire HD em van tirar endarrere per por a massa gran, tot i que reconec que m’hi he acabat acostumant, però és important no oblidar que al parlar de pantalla tàctil cal tenir en compte no només la reproducció d’imatges, sinó també que conforma la interface principal per interaccionar, i una superfície massa gran pot dificultar els moviments de l’usuari, en especial d’aquells que per desgràcia no tenen botifarres per dits. El que vull dir amb això, és que jo preferiria que les firmes apostessin per tamanys una mica més raonables (les 4,0″ ho considero un tamany ideal), amb els que a l’hora aconseguir reduir el problema de l’autonomia de les bateries, que actualment és força incòmode.

Però tornant al duel, per poder desempatar i escollir quin dels dos terminals té el millor hardware, tot i que és força complicat i mai fiable al 100% ens podem basar de forma empírica en els resultats numèrics de varis tests benchmark, els quals posicionen el Galaxy S3 per davant del One X, tot i que a mi aquest tipus de prova no m’acaba de convèncer :

http://www.mobilenapps.com/articles/2394/20120527/samsung-galaxy-s3-htc-one-x-benchmark.htm
http://www.tuexperto.com/2012/05/07/pruebas-de-rendimiento-con-un-samsung-galaxy-s3-oficial
http://winstonzzz.blogspot.com.es/2012/05/benchmarks-samsung-galaxy-s3-vs-htc-one.html 

A banda del hardware dels dos terminals, que és impecable, una de les millores on Samsung ha posat més esforços ha estat en el software. Si anteriorment la capa Sense de HTC era molt notablement superior al Touchwiz de Samsung, ara les distàncies en aquest camp s’han escurçat, doncs el nou Touchwiz Nature incorpora un conjunt de noves aplicacions natives molt interessants, tals com S-Voice, un assistent de veu mitjançant el qual es pot controlar el terminal simplement ordenant-li accions de forma verbal, Pop up play, una finestra de reproducció fixe sobre qualsevol altre aplicació corrent, o Smart Stay, una funció que detecta mitjançant la càmera frontal si estem mirant la pantalla del telèfon per decidir de forma intel·ligent si cal o no apagar-la. Totes elles conformen un nou ecosistema de petites utilitats que sumades aporten una experiència d’usuari molt positiva, cosa que al cap i a la fi és el que l’usuari percep més directament, independentment del hardware amb que per darrera se li dona suport a tota aquesta màgia tecnològica, i per tant, en la meva opinió això és un dels aspectes més positius del Galaxy S3. No obstant, el Sense de HTC ja des de sempre ha estat pioner, i per tant, tot i no disposar d’aquestes novedoses funcionalitats, cal tenir en compte que segurament segueix rivalitzant al mateix nivell, si més no potser inclús per davant de Touchwiz.

Una altre de les prestacions a que més profundament es sotmet a els anàlisis d’aquest tipus de terminals sol ser la càmera, perifèric indispensable i en molts casos determinant. Cal recordar que els smartphones, tot i anar més enllà de la funció d’un telèfon, no són càmeres, i per tant la seva funció no està dedicada exclusivament a aquesta prestació. Donat que el tamany tampoc ho permet, els sensors i les lents que s’hi munten mai podran estar a l’altura d’un artefacte dissenyat amb aquesta única finalitat. No obstant, els 2 terminals incorporen una càmera d’excel·lents prestacions amb la que molt provablement es poden obtenir instantànies de gran qualitat. A més, també és molt destacable l’esforç que les dues companyies posen en armar aquest dispositiu d’un software impecable, amb el qual es poden obtenir totes les funcionalitats (i més) desitjades per l’usuari normal, efectes, ràfegues, alta definició, etc… Els dos terminals destaquen per la seva gran velocitat en disparar fotografies, entre 0,7s la primera i 0,2s les següents el One X, gràcies segurament al nucli dedicat del seu processador, i el qual crec que en aquest aspecte destaca una mica per sobre del Galaxy S3.

Però tot i aquests aspectes destacables, jo sincerament encara no seria capaç d’escollir quin dels 2 terminals és millor, així finalment he resumit els principals detalls en una llista de peròs i contres de cadascun dels terminals, per així poder fer-ne una valoració el màxim d’objectiva possible :

HTC One X :

A favor :

 • En la qualitat de la pantalla, crec que tot i estar molt ajustats el One X queda una mica per sobre, oferint una major densitat de píxels, i posant-se a l’altura de la qualitat de color AMOLED amb la tecnologia SuperLCD 2.
 • Cal destacar també el processador dedicat a la càmera que incorpora el One X, i que ofereix una velocitat de resposta superior, la qual cosa, combinat amb l’excel·lent software (diria que el millor) que ja incorporaven els seus predecessors, resulta en una experiència d’usuari excel·lent. A més, sembla que HTC ha millorat molt també la qualitat de la seva càmera.
 • Un dels aspectes més destacables per sobre del S3 és la qualitat d’àudio que ofereix el One X, gràcies a la tecnologia Beat Audio que la firma va incorporar, i amb la que HTC dota tots els seus terminals de la sens dubte millor reproducció d’àudio.

En contra :

 • La bateria del One X és un dels aspectes que queda més curt en comparació al Galaxy S3, ja que no només té menys capacitat, sinó que no és extraible, cosa que impossibilita canviar-la. Des del meu punt de vista, aquest és un punt molt negatiu.
 • Una altre característica negativa del One X és no incorporar ampliació de memòria per MicroSD (sembla que el One XL sí que ho resol). Pot semblar que amb els 32 GB interns de que disposa (en realitat en resten 26 GB reals per utilitzar), més els 25 GB gratuïts que ofereix juntament amb Dropbox, ja n’hi ha prou, però davant els fins a 128 GB que pot oferir el S3 (més 50 GB a Dropbox) es queda molt per sota. En la meva opinió no és un inconvenient important, ja que el futur de l’emmagatzematge (tal com bé demostren regalant GB a Dropbox) passa per guardar-ho tot al núvol, i per tant en qualsevol moment es pot ampliar sense necessitat de targetes de memòria.
 • Un petit detall que ens pot suposar una molèstia segons com, és el fet d’utilitzar microSIM (en comptes de SIM normal), ja que ens impedeix intercanviar una mateixa SIM entre la majoria de terminals.
 • Un dels pocs retrets que se li pot criticar al excel·lent software del One X és el teclat virtual que incorpora per defecte, i que segons he pogut llegir (i comparteixo) disposa un tamany massa gran, ocupant molt d’espai innecessari a la pantalla. Res però que no es pugui solucionar ràpidament amb alguna de les milers d’alternatives a disposició del market.
 • Per últim, un petit detall per els més exigents. La versió del ICS que incorpora el terminal corre sobre un kernel linux 2.6 en comptes d’un 3.0, cosa que pot traduir-se en un menor rendiment del sistema. No hauria però de suposar cap gran temor, doncs de ben segur que en la propera actualització de software ja correrà un kernel 3.0.

Samsung Galaxy S3 :

A favor :

 • Les importants millores i noves funcionalitats que incorpora la capa de software Touchwiz, amb serveis com S-Voice, Pop up Play o Smart Stay col·loquen al Galaxy S3 pràcticament a l’altura del Sense del One X.
 • En algunes comparatives es destaca que la càmera que munta el Galaxy S3 és capaç de gravar a 60 fps. Tot i que el One X també pot fer-ho (no a màxima qualitat però) en la meva opinió aquesta característica no hauria de ser vinculant.
 • Els 2 terminals incorporen tots els sensors bàsics comuns en aquesta gamma (acceleròmetre, giroscopi, gps, etc…), però com a novetat el S3 incorpora també un baròmetre, per medir la pressió (i per tant l’altitud). No considero que sigui una gran avantatge, però cal dir que el One X no ho té. La meva gran demanda per això segueix en peu : Per quan el termòmetre ?
 • Tal com es pot apreciar en aquesta demostració (http://andro4all.com/2012/05/duelo-arranque-htc-one-x-y-galaxy-s-iii), el Galaxy S3 arranca el doble de ràpid que el One X, una característica que si potser no és determinant (no vol dir que executi aplicacions el doble de ràpid), cal destacar a favor del S3.

En contra :

 • Un dels aspectes més negatius amb que tothom coincideix, però que jo no considero de gran importància, són els materials amb que es presenten els acabats d’aquest terminal. Al igual que amb versions anteriors, el policarbonat de plàstic dona un aspecte de poca qualitat davant dels seus competidors, oferint una primera sensació visual que no està a l’altura del que realment conté el terminal.
 • Un altre punt en contra, tot i que bastant subjectiu, és el botó físic que incorpora. Hi haurà a qui ja li agrada seguir utilitzant un boto físic, però tal com demostra la tendència, la botonera virtual sempre acaba essent una opció més còmode i elegant.

Així doncs, tot i que em crida més l’aspecte tant del terminal com de la capa de software del HTC One X, si haig de ser objectiu, crec que el Samsung Galaxy S3 és la millor opció. Una decisió però tant ajustada, que per res podria criticar de mala elecció a aquells qui s’han decidit per un HTC One X, a qui sense dubte no li farà pas ombre aquest any la família Galaxy.

Per últim, destacar que tot i aquests 2 magnífics terminals, també existeixen altres titans a considerar dins del món Android, i que potser en algun cas inclús podrien estar a l’altura o per sobre en algunes prestacions, tals com el LG Optimus 4X HD o la gran sorpresa, el Huawei Ascend D Quad, que tot i no haver considerat, també mereixen un digne reconeixement dins de les possibilitats del mercat.

Per aprofundir en el tema, deixo finalment alguns enllaços interessants :

Comparatives :

http://www.xatakandroid.com/moviles-android/samsung-galaxy-siii-comparativa-como-queda-con-respecto-a-la-gama-alta-android
http://www.samsung-galaxys3.net/information/samsung-galaxy-vs-s3-htc-one-x/
http://www.soapweek.co.uk/video/youtube/id/sjelh0txMSM
http://www.elandroidelibre.com/2012/05/comparativa-tecnica-entre-samsung-galaxy-siii-y-sus-rivales.html
http://andro4all.com/2012/05/comparativa-galaxy-s-iii-con-rivales
http://4ndroid.com/comparativa-en-video-entre-el-samsung-galaxy-siii-y-el-htc-one-x/
http://www.elandroidelibre.com/2012/05/samsung-galaxy-siii-y-sus-detalles-de-hardware-potencia-con-control.html
http://es.engadget.com/2012/05/03/galaxy-galaxy-siii-planta-cara-a-los-grandes-xperia-s-one-x-l
http://www.xatakandroid.com/moviles-android/samsung-galaxy-siii-vs-htc-one-x-el-nuevo-abanderado-de-samsung-se-compara-en-video-con-alguien-de-su-tamano
http://androidandroidesss.blogspot.com.es/2012/05/htc-one-x-vs-galaxy-siii.html
http://tube.7s-b.com/video/5uLE5_lkrPA/Galaxy-S3-features-on-HTC-one-x.html 

Anàlisis del HTC One X :

http://www.xataka.com/moviles/htc-one-x
http://www.xataka.com/moviles/htc-one-x-analisis
http://es.engadget.com/2012/04/11/htc-one-x-analisis
http://www.elandroidelibre.com/2012/05/htc-one-x-analisis-a-fondo-y-experiencia-de-uso.html
http://es.engadget.com/2012/04/23/htc-one-x-ensena-hasta-su-ultima-fibra-muscular-sobre-la-tabla-d
http://andro4all.com/2012/04/htc-one-x-crash-test
http://www.cookingideas.es/htc-one-s-y-one-x-hasta-cuatro-nucleos-para-el-entretenimiento-20120413.html
http://andro4all.com/2012/04/htc-nueva-campana-one-x
http://www.tuexperto.com/2012/05/24/el-htc-one-xl-aterriza-en-europa-a-partir-de-junio/

Anàlisis del Samsung Galaxy S3 :

http://www.elandroidelibre.com/2012/05/samsung-galaxy-siii-analisis-completo-y-experiencia-de-uso.html
http://andro4all.com/2012/05/duelo-arranque-htc-one-x-y-galaxy-s-iii
http://www.xataka.com/moviles/samsung-galaxy-s3-1
http://www.xatakandroid.com/moviles-android/samsung-galaxy-siii
http://4ndroid.com/samsung-galaxy-siii/
http://www.xataka.com/moviles/samsung-galaxy-s3-toma-de-contacto
http://www.gizmodo.es/2012/05/03/asi-es-el-samsung-galaxy-s-iii-el-pto-amo-de-android.html
http://www.elandroidelibre.com/2012/05/samsung-galaxy-s3-asi-es-el-nuevo-rey-de-los-android.html
http://www.taringa.net/posts/info/14719398/Te-presento-el-Samsung-Galaxy-S3.html

Anuncis
Categories:Android, Tecnologia
 1. 25/10/2012 a les 6:08 am

  Good blog you’ve got here.. It’s hard to find good quality writing like yours nowadays.
  I honestly appreciate individuals like you!
  Take care!!

  • 25/10/2012 a les 7:54 am

   Thank you Elizabeth.
   It’s comforting to know that people like you appreciate my writings. I’m really grateful!
   Best Regards.

 1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Enfilant el camí

Visualitzant el present per construir el futur

El Noguer

Visualitzant el present per construir el futur

Visualitzant el present per construir el futur

%d bloggers like this: