Pàgina d'inici > Tecnologia > Geolocalització

Geolocalització

Aquesta setmana s’han posat en orbita els 2 primers satèl·lits del sistema Galileu. Aquesta notícia, tot i no ser transcendental a nivell d’usuari (fins al 2019 el sistema no serà operatiu), m’ha fet recuperar el debat sobre un tema que fa temps reacalco d’especial importància : La geolocalització.

Tot i que la reacció que mostra tothom inicialment és de rebuig, no cal aprofundir gaire per donar-se compte que aquesta eina té un potencial realment increïble, i que en combinació amb la tecnologia actual, és un dels recursos més mal aprofitats que existeixen. De la mateixa manera que quan els terminals mòbils eren un luxe reservat a una minoria, la opinió pública responia a la negativa de la seva necessitat amb un “i perquè necessito portar un telèfon a sobre tot el dia ?”, avui la resposta sol ser “i perquè necessito estar geolocalitzat tot el dia ?”. És cert que tota innovació té un risc, però qui no aposta pel futur acceptant aquests riscos, no avança, o el que és el mateix, s’exposa a la obsolescència.

Lluny de les aplicacions més bàsiques en ens proporciona el sistema de geolocalització (actualment GPS com el més extens), tals com la navegació (recordem el boom dels gps per automòbils encapçalats per TomTom), la meva visió de futur és que aquesta tecnologia s’incorporarà cada dia més a la nostra vida quotidiana, fins al punt de convertir-se en un dels elements bàsics dins del nostre entorn social. El rebuig a acceptar ser localitzat pot ser un fre a aquest procés, però de ben segur que tard o d’hora acabarà implantant-se, i amb una repercussió superior a la que molts creuen. No és difícil veure com la nova generació d’aplicacions per smartphones, o de la era post-PC, comencen a beneficiar-se’n, i a brindar un ventall de noves possibilitats a l’usuari final, que realment són molt interessants, i no només em refereixo a minúcies com geolocalitzar les fotos que posteiges, sinó aplicacions realment potents com pot ser la de tenir localitzats els membres de la teva família, trobar el teu telèfon en cas de robatori/pèrdua, gestionar configuracions en funció de la teva posició, o utilitzar eines de realitat augmentada. La veritat és que, com a desenvolupador de software, la quantitat de solucions pràctiques per l’usuari que se’m poden passar pel cap en un fugaç anàlisi són ja una real evidència de que aquesta eina té un futur increïblement prometedor, i que a banda dels perjudicis socials, s’acabarà integrant si o si, d’una forma més que notable.

Pregonar el futur sempre és arriscat, però en aquest cas estic 100% convençut de que això realment serà així. Que el temps dirimeixi les meves paraules.

http://www.cookingideas.es/servicios-geolocalizacion-relaciones-20120424.html

Anuncis
Categories:Tecnologia
  1. Encara no hi ha cap comentari.
  1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Enfilant el camí

Visualitzant el present per construir el futur

El Noguer

Visualitzant el present per construir el futur

Visualitzant el present per construir el futur

%d bloggers like this: