Pàgina d'inici > Internet > Sincronització de xarxes socials

Sincronització de xarxes socials

És difícil discutir que les xarxes socials són el gran cavall de batalla del present que ens ocupa en quan a internet refereix (i potser també en altres àmbits).

En aquestes ultimes setmanes la guerra de les xarxes socials s’ha intensificat notablement, ja que l’ecosistema dels grans titans com facebook i twitter s’ha vist alterat per l’arribada de l’altre gran gegant de la xarxa, google+. Així doncs, durant els últims mesos sembla que tots fan mans i mànigues per estar a l’altura del que la innovació requereix per tal de no ser devorats pels seus competidors. Google+ ja ha sortit de la seva beta, i ara està obert sense invitació prèvia, ha alliberat una petita part de la seva API (de forma molt tímida), Twitter ha afegit els tweets promocionals, i facebook, a la vista de la seva F8 iniciada tant sols fa 3 dies, sembla que vol redissenyar tot el seu interface amb un timeline, a més de les llistes automàtiques, la geolocalització, i molts altres canvis. En fi, que no estem avorrits en quan a novetats.

Tampoc ens hem d’oblidar però, que a banda d’aquestes 3 grans, també existeix un enorme ecosistema d’altres xarxes socials on conviuen LinkedIn, Tuenti, Qzone, MySpace, Hi5, Flickr, Tumbrl i un gran etzetra, que tot i no ser de caràcter general i especialitzar-se més en alguna funcionalitat concreta, tampoc es poden subestimar. Així doncs un dels grans problemes que es troba l’usuari quan utilitza varis d’aquests serveis alhora, és que perd la noció de “amb qui està compartint què”, i com ha de procedir adequadament per tal de gestionar correctament els continguts de tots els seus comptes.

Una de les solucions que més m’agraden és la de sincronitzar els continguts a totes les seves comptes, arribant així al màxim de difusió possible (evidentment parlo en el cas de compartir de forma pública). Per tal però de no haver de repetir la mateixa acció de compartir a cada xarxa, existeixen formes per automatitzar aquesta tasca, i facilitar moltíssim la vida als usuaris. En el meu cas, de moment només he optat per sincronitzar les meves 3 comptes de facebook, google+ i twitter (amb les que de moment ja en tinc prou), i sobre l’entrellat que n’he acabat treient uns puc dir que :

Sincronitzar facebook i twitter és fàcil. Sempre i quan sigui només de twitter cap a facebook, és a dir, fer que els tweets (o piulades) que publiques a twitter apareixin automàticament també al teu perfil de facebook. Per fer-ho, tant sols cal instal·lar a facebook l’aplicació twitter (que la mateixa gent de twitter ha creat per l’ús), donar-li permisos, i llestos. Fer-ho a l’inrrevés (de facebook cap a twitter) penso que no té gaire sentit (tot i que és possible), ja que la gràcia de twitter son els missatges curts de 140 caràcters màxim, i compartir-hi continguts extenos de facebook no seria gaire indicat. L’únic problema que no he aconseguit resoldre encara aquí, és com sincronitzar també els re-tweets.

Sincronitzar google+ i facebook, ja és una altre cosa. És cert que google+ té molt poc temps de vida, però tot i això les eines que ja hi ha disponibles al respecte son prou interessants. Jo particularment havia utilitzat inicialment un plugin anomenat SGPlus, que permet seleccionar a quines altres xarxes vull compartir també el contingut quan l’afegeixo a google+. La veritat és que hi ha molts plugins per google+, inclús per accedir a facebook des de la mateixa pàgina (afegint una pestanya per consultar els continguts), però no sempre és possible (o recomenable) instal·lar plugins al navegador. Tot i així, també hi ha altres solucions.

Dit tot lo anterior, però, ara toca explicar la veritable solució definitiva. I és que totes les anteriors son parcials, i només permeten sincronització unidireccional des d’un orígen, així que per simplificar les coses, i no haver de dependre de “n” plugins, bots o aplicacions per cada cas, la que crec que és la millor és utilitzar el plugin Publish sync for google+ & facebook. Amb aquest, des de qualsevol de les 3 xarxes es permet seleccionar amb quines més es vol sincronitzar el contingut que anem a publicar, de manera agrupa la funcionalitat de totes les anteriors, i cobreix totes les possibles necessitats del problema d’una sola atacada. Simplement genial !

No obstant, sempre hi ha algun inconvenient que fa divergir-ho tot de la perfecció. I és que a diferència dels missatges de text (actualitzacions d’estat, urls, dm…), la sincronització de contingut multimèdia no resulta tant trivial, ja que cada xarxa disposa de diferents solucions per gestionar-lo. En el cas de twitter no hi ha cap problema, doncs la xarxa de microbloging es basa únicament en missatges de text, i per tant, tot el que es pot compartir aquí es tradueix com a actualitzacions d’estat a facebook i google+. Però tant facebook com google+ tenen una aplicació pròpia per gestionar les imatges i vídeos que s’hi comparteixen (i en breu sembla que també la música), i per tant, quan des d’una xarxa es comparteix una imatge o un vídeo a través del plugin, dins de la mateixa xarxa el contingut queda adequadament gestionat per l’eina corresponent, però en les demés xarxes on es sincronitza automàticament, no s’ubica correctament on pertoca, sinó que es comparteix com una actualització d’estat amb contingut adicional vinculat. És cert que existeixen algunes solucions per traspassar contingut d’una xarxa a l’altre, però donades les divergències actuals entre la forma de gestionar-los entre aquestes dues xarxes, penso que a data d’avui encara no és possible ni exigible trobar un mètode suficientment pràctic, de manera que de moment, ens haurem de conformar amb el que hi ha.

Anuncis
Categories:Internet
  1. Encara no hi ha cap comentari.
  1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Enfilant el camí

Visualitzant el present per construir el futur

El Noguer

Visualitzant el present per construir el futur

Visualitzant el present per construir el futur

%d bloggers like this: