Pàgina d'inici > Curiositats, Internet > World IPv6 Day

World IPv6 Day

Avui és un dia important per internet, ja que es realitza una prova a nivell mundial de la posada en marxa del nou protocol IPv6.

Per als que això els soni a xinès, no patiu, en principi tot això ha de ser transparent per l’usuari final, ja que refereix al funcionament intern de les aplicacions dins de la capa IP, molt per sota del nivell a que està acostumat a utilitzar la majoria dels usuaris (només una petita minoria ens dediquem a vegades a generar paquets TCP/IP manualment), però no per això l’event és menys important.

Per fer-ne una explicació ràpida i senzilla, podem dir que cada dispositiu que es connecta a internet necessita un número únic per identificar-se (IP) de manera que quan s’envia informació cal especificar-ne el destinatari mitjançant aquest número (com quant enviem una carta per correu). Doncs bé, tal com molts posts apocalíptics porten anunciant durant els darrers anys, les 4294967296 direccions possibles que permet l’actual protocol IPv4 s’han quedat curtes, i per tant s’ha hagut d’implementar un nou tipus de direcció que permet més destinataris.

Com a curiositat, destacar que per no tornar a ensopegar amb la mateixa limitació d’aquí uns anys, els dissenyadors del protocol IPv6 han volgut ser previsors, i han definit un nombre possible de direccions tal com 340 sextillons (o més exactament 340.282.366.920.938.463.463.374.607.431.768.211.456), el que equival a 670 mil bilions de direccions per cada mil·límetre quadrat de la superfície terrestre !! Sembla doncs que caldrà força temps per esgotar totes aquestes direccions…

Lectura recomenada : http://es.wikipedia.org/wiki/Ipv6

Anuncis
Categories:Curiositats, Internet
  1. Encara no hi ha cap comentari.
  1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Enfilant el camí

Visualitzant el present per construir el futur

El Noguer

Visualitzant el present per construir el futur

Visualitzant el present per construir el futur

%d bloggers like this: