Pàgina d'inici > Comunicacions > N-1 : La xarxa social de la societat

N-1 : La xarxa social de la societat

Aquest matí, tot just fa unes hores he conegut el projecte N-1.

Haig de dir que encara no he disposat de temps per utilitzar el servei i fer una crítica analítica sobre aquest, però llegint una mica sobre la seva finalitat m’ha entusiasmat molt el projecte i prometo investigar-lo amb la deguda profunditat.

Pel que he pogut entendre, el projecte N-1 / Lorea pretén ser una xarxa social de codi obert que integra la compartició de continguts de tot tipus (ja siguin propietat d’altres xarxes socials) entre els seus usuaris (o tal com es denominen, “habitants”).

La idea no crec que sigui innovadora, doncs eines per compartir continguts n’existeixen des de fa moltíssims anys. El que m’ha cridat l’atenció, és el fet de ser una tecnologia sense una corporació darrera (és un projecte open-source gestionat pels mateixos usuaris), la qual assegura que veritablement el seu objectiu no és lucrar-se amb la interacció dels qui l’utilitzen, sinó oferir una usabilitat i característiques acord amb la única finalitat de beneficiar la seva comunitat d’usuaris.

No sé si el projecte en concret té futur (tal com els auguris que va tenir Diàspora), però sí que crec que camina en la direcció correcte que ens ha de dirigir cap a la societat 2.0 del futur, una idea tant inacceptable com incomprensible per aquells que viuen a l’altre banda de l’escletxa digital, i que mai podran entendre el funcionament d’una arquitectura social horitzontal, diferent de la ortodoxa jerarquia a la que sempre se’ns ha obligat.

Segurament, ara per ara totes aquestes eines ens semblen pures joguines neo-tecnològiques sense impacte directe en el nostre dia a dia, de la mateixa manera que els semblava als nostres besavis aquells estrambòtics experiments amb allò estrany que es deia electricitat. De ben segur que els nostres nets ho consideraran d’una altre manera, i de ben segur que en el seu futur no serà cap broma, doncs queda de la mà del nostre pervenir veure com seran aquestes joguines les que permetran canviar el món.

Articles interessants per perfilar sobre la qüestió :

http://bitelia.com/2011/06/n-1-red-social-15m

Anuncis
Categories:Comunicacions
  1. Encara no hi ha cap comentari.
  1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Enfilant el camí

Visualitzant el present per construir el futur

El Noguer

Visualitzant el present per construir el futur

Visualitzant el present per construir el futur

%d bloggers like this: