Pàgina d'inici > Economia, Tecnologia > Google Wallet : de la targeta de crèdit al telèfon mòbil

Google Wallet : de la targeta de crèdit al telèfon mòbil

Divendres passat la gran G va anunciar el seu nou servei Google Wallet, una eina per realitzar pagaments mitjançant el terminal mòbil.

M’és totalment impossible no començar a parlar d’aquesta notícia relacionant-la directament amb les mencions que he fet amb anterioritat sobre quin és el futur dels mitjans de pagament, destacant la importantíssima necessitat que té la societat de convertir un sistema totalment obsolet basat en el diner efectiu, a una eina que realment encaixi dins del context del segle en que vivim.

Si en alguna cosa la saviduria del gran google ha estat sempre a la avantguarda, és en la seva capacitat per apostar a llarg termini. A excepció d’algunes errades, sempre ha invertit els seus esforços per oferir una màxima qualitat en els seus serveis, apostant per un accés gratuït, i un sincronisme totalment obert a importar/exportar les teves dades, aspectes que accentuen encara més el mèrit de la seva filosofia. No vull semblar un fanboy, però aquests són els fets, i cal tenir-los presents. Així doncs, quan aquest gegant digital de la xarxa anuncia un nou servei, és d’atenció obligada a tenir-lo en consideració.

Google Wallet és un servei de tele-pagament orientat bàsicament a convertir el teu telèfon mòbil en un moneder electrònic, amb la intenció – penso – de suplantar l’ús de la targeta de crèdit. Aquest servei s’implementa a través de la tecnologia NFC, força comentada recentment arrel de la seva aparició en l’últim model del telèfon de google, nexus S, cosa que ja ens va fer sospitar en el seu moment cap a on volien dirigir-se la gent de Montain View.

Doncs bé, si ja fossin poques les alternatives de pagament electrònic existents avui en dia, penso que amb l’aposta que fa google per aquest servei queda clar que el sector està prou madur com per pensar que existeix una continuïtat en la línia d’aquesta tendència, que inevitablement acabarà substituint parcial o totalment l’actual sistema monetari. És doncs aquesta una notícia rellevant a tenir en compte per a tots aquells que tenim l’atenció ben fixada en aquest sector. Crec que sí, rotundament. I potser m’equivoco, però actualment, i  veient tot el que he vist no puc estar-ne més segur.

De moment però, aquí casa haurem d’esperar un temps, ja que com no és d’estranyar la tecnologia arribarà amb el corresponent retard de sempre (de moment només s’estan fent proves pilot a algunes ciutats d’EEUU), havent d’esperar no només la inclusió de la tecnologia NFC als terminals, sinó el sistema CitiPass per poder realitzar les transaccions als establiments on es desitgi comprar. En resum, una silueta a l’horitzó, però de suficient resplendor com per començar a enlluernar-nos.

Alguns enllaços interessants per aprofundir el la qüestió :

http://www.xataka.com/otros/google-wallet-comienza-el-fin-del-dinero

http://es.engadget.com/2011/05/26/google-wallet-el-sistema-de-pagos-nfc-de-google-ya-es-oficial

http://alt1040.com/2011/05/google-introducira-plataforma-para-hacer-pagos-con-el-movil

Anuncis
Categories:Economia, Tecnologia
  1. Encara no hi ha cap comentari.
  1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Enfilant el camí

Visualitzant el present per construir el futur

El Noguer

Visualitzant el present per construir el futur

Visualitzant el present per construir el futur

%d bloggers like this: