Pàgina d'inici > Comunicacions, Tecnologia > Mobile World Congres – Barcelona 2011

Mobile World Congres – Barcelona 2011

Com molts sabreu, avui ha finalitzat un dels events en que a tecnologia refereix més importants de l’any : la MWC 2011 organitzada a Barcelona des del dilluns.

Ja fa un temps que molts esperavem aquest congrés on s’han presentat bàsicament les últimes novetats en telefonia mòbil i tablets. Així doncs, finalment hem pogut desvetllar tots els rumors que han circulat per la xarxa en els darrers mesos sobre quines serien les noves joies de la tecnologia en aquest àmbit. Haig de dir que la quantitat d’informació referent a aquest event m’ha desbordat totalment durant els seus 4 dies de duració, ja que se’n ha fet un eco mediàtic per tota la blogosfera increïble, amb el que de moment, i a l’espera de poder digerir amb el degut temps totes les novetats presentades, us deixo un resum dels temes més interessants que n’he pogut extreure :

  • En primer lloc, i com a apunt de cara el futur, penso que la nova tecnologia NFC ha posat de manifest la creixen i imparable tendència a dependre d’un telèfon intel·ligent en el nostre dia a dia socialment parlant. Ja fa un temps que em vaig interessar per aquesta tecnologia (quant vaig saber que el Nexus S la incorporava) i penso que és molt interessant i que donarà molt a parlar en un futur pròxim. Em reservo un post per aprofundir més sobre aquest tema.
  • Els nous germanets dels actuals ja pioners en telefonia mòbil :
  1. Samsung Galaxy S II
  2. HTC Incredible S
  3. Xperia Play
  4. LG Optimus 2X
  • La novetat del moment, i que ha irromput amb més força : els tablets. Ja fa un temps que a arrel del iPad, les companyies del sector han començat a posar al mercat dignes competidors, tals com la famosa Galaxy Tab o el Xoom de Motorola. Aquests dies hem presenciat el naixement de tota una nova generació d’aquests artefactes. Caldrà mirar-se amb calma totes les noves propostes que s’han deixat veure, però el que més clar ha quedat és la sempre tendència a pantalles més grans (tendència també compartida amb els terminals mòbils), que passa de les 7″ a les 10″ (aprox.).

En la meva ràpida i precipitada opinió, crec que la gran estrella d’aquest MWC ha estat el Samsung Galaxy S 2 (tant esperat per tots), i la major desil·lusió els nous models de HTC, que situen la marca en una posició clarament inferior amb els seus competidors actuals.

Caldrà doncs analitzar bé totes aquestes noves joguines (estic segur que en aquest breu resum me’n he deixat de prou importants). No podria però passar per alt la important presència que ha tingut el sistema Android dins d’aquest event, evidenciant doncs la creixent tendència dels fabricants a adoptar sistemes de software oberts i possicionant una vegada més el gegant Google en les primeres posicions del mercat.

Per últim, us deixo un video prou curiós sobre el stand que tenia montat Android.

Com a curiositat final, dir que s’ha premiat el iPhone 4 (tot i no haver estat presentat en el congrés) com a millor telèfon de l’any 2010, juntament amb HTC com a millor fabricant.

Anuncis
  1. Encara no hi ha cap comentari.
  1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Enfilant el camí

Visualitzant el present per construir el futur

El Noguer

Visualitzant el present per construir el futur

Visualitzant el present per construir el futur

%d bloggers like this: