Pàgina d'inici > Comunicacions, Informàtica, Internet > HTC Desire HD vs. Samsung Galaxy S

HTC Desire HD vs. Samsung Galaxy S

Tinc un gran dilema. HTC Desire HD o Samsung Galaxy S ?

Ja fa unes setmanes que estic immers en un galimaties sense sol·lució intentant discernir quin d’aquests 2 terminals adquirir. Donat el punt d’inflexió que la tecnologia mòbil ha assolit en els darrers temps, penso que per una persona que pretén estar a la vanguarda del contingut 2.0, un terminal amb connexió a la xarxa d’aquestes característiques li és indispensable. I jo, no vull ser menys.

Però parlem amb propietat, perquè aquests artefactes creuen la frontera en la definició d’un telèfon mòbil. Literalment, són PC’s petits amb telèfon integrat.

He estat llegint milers de comparatives entre els 2 terminals, i tot i que objectivament (i en contra de la majoria d’opinions) penso que el HD és millor que el SGS, hi ha alguns matisos que a dia d’avui encara em fan dubtar.

Hardware :

HTC Desire HD Samsung Galaxy S
Processador 1 GHz Qualcomm Snapdragon QSD8250 1 Ghz ARM Cortex A8
RAM 768 MB 512 MB
Dimensions 123 x 68 x 11.8 mm 122.4 x 64.2 x 9.9 mm
Pes 164 g 118 g
Pantalla Super LCD (480 x 800 pixels, 4.3″) Super AMOLED (480 x 800 pixels, 4.0″)
Memòria 1.5 GB (ampliable a 32 GB) 8/16 GB (ampliable a 32GB)
Sistema Android 2.2 Froyo – Sense Android 2.2 Froyo – TouchWiz
Càmera 8 MPX (3264×2448) video 720p 25fps 5 MPX (2592×1944) video 720p 30fps

Si es compara el hardware, el HD guanya. Això és un fet indiscutible. Ho podem veure en aquesta pràctica taula de comparatives (o aquesta més resumida). El 2 porten un processador de 1 GHz que en la meva opinió és més que suficient, tot i que el Snapdragon del HTC he llegit que és més potent. En quant a memòria RAM, el HD també guanya amb 256 MB més que el SGS.

Pel que fa la pantalla – un punt molt important a comparar – el primer que destaca és l’enorme tamany del HD, amb una senyora pantalla de 4,3″, versus a la de 4″ (que tampoc és poc) del SGS. Aquí però, arriba el primer inconvenient del HD, i és que la seva pantalla és Super-LDC, en comptes de AMOLED com la del SGS (o les altres versions del Desire). A mi personalment m’agrada més la pantalla AMOLED, i de fet, aquest podria ser un motiu més que suficient per decidir-me per el SGS, però haig de dir que he tingut els 2 terminals a la mà (un al costat de l’altre) i la diferència tampoc és tant contrastable. En principi diuen que el S-LCD té més definició, però el que a primera vista es pot apreciar és que el AMOLED ofereix una qualitat de color superior. Com que tampoc vull utilitzar el telèfon per veure pel·lícules en alta definició, de moment això ho classificaré com un menor inconvenient. Un altre detall negatiu del HD sobre la pantalla és que s’embruta molt fàcilment… bé, això també ho classificaré com a “no gaire preocupant”.

Pel que fa a la càmera de fotos, és evident que la de 8 MPX del HD està per sobre de la 5 MPX del SGS. Cal destacar aquí també l’error bastant incomprensible de samsung, de no incorporar un flaix a la seva càmera.

Un dels punts negatius importants del HD en hardware, és la bateria. A més de tenir menys mAh, és evident que una pantalla més grossa gasta més, i per tant en quant a autonomia el HD queda per sota del SGS.

Software :

En quant a software, també penso que acaba guanyant el HD.

Els 2 terminals funcionen amb Android 2.2 “Froyo”. Aquesta era una condició indispensable per mi a l’hora d’escollir terminal. He de dir que he comprovat com l’adaptació del sistema Sense del HTC és més amigable que el TouchWiz del Samsung. Un company de feina em comentava que en la versió 2.1 que inicialment incorporava el seu SGS, algunes vegades la interfície es quedava encallada, però quan el va actualitzar al 2.2 la cosa va millorar molt notablement.

No obstant, es poden llegir comparatives que diuen que tot i disposar d’un hardware millor, alguns tests han donat millor resultat al SGS. Haig de pensar que en les darreres actualitzacions de software aquesta diferència quedarà equilibrada tal com la lògica de les especificacions marca.

Altres característiques :

El tamany sí que importa. I dic això perquè un terminal de 123×65 cm no es porta a la butxaca ni es manipula així com així. Tot i això val a dir que tampoc hi ha gaire diferència de tamany entre els 2, ja que tot i tenir una pantalla més gran, el HD té menys marges, i això els fa força similars. En el pes però, si que hi ha diferència. En el següent vídeo es pot apreciar molt bé això que dic (a més de moltes altres comparacions interessants) :

Tarifes :

Un dels principals motius que em feia decidir-me per el SGS, és el preu. Evidentment, el HD és més car que el SGS. Tot i que la majora de companys aficionats a quantificar minuciosament les tarifes que ofereix el mercat espanyol sempre m’han aconsellat que per estalviar val la pena comprar el terminal per lliure i després buscar un operador barat (com ara Yoigo o PepePhone), fent una comparativa amb les ofertes, he comprovat que per l’ús que jo li vull donar, la millor opció és recórrer a les tarifes de Vodafone.

Jo  no consumeixo molt telèfon (més aviat bastant poc), per el que no necessito una tarifa plana amb molts minuts. El que sí que considero indispensable per un mòbil com aquest és una tarifa de dades. D’aquesta manera, l’oferta de Vodafone amb la tarifa @S és la que resulta bastant més econòmica, i tot i que actualment el SGS de 16GB no el tenen disponible, els dos terminals surten per el mateix preu (99 €). Cal que recordi però que aquesta tarifa és amb portabilitat (en el meu cas ja se m’ha acabat la permanència), i tot i que sé que la meva companyia actual – Orange – em trucarà per fer-me una contraoferta, no tinc gaires esperances sobre el que em puguin dir desprès d’haver vist els preus que tenen ells per els mateixos terminals. En quant a Movistar, sé que han tingut una bona oferta per el SGS, però actualment no està disponible, i el HD no l’ofereixen.

Resultat :

Per l’ús que jo vull donar-li, el HTC Desire HD és millor que el Samsung Galaxy S. Els 2 tenen inconvenients que poden utilitzar-se per justificar el resultat d’una comparativa tan per l’un com per l’altre, però penso que el HD és superior. Val a dir però, que els 2 són uns terminals excel·lents, i disposar de qualsevol d’ells és un luxe a presumir davant de qualsevol persona que tingui uns mínims de coneixements sobre aquest món.

Els principals punts negatius del HD penso que són no tenir una pantalla AMOLED i l’autonomia de la bateria.

Els principals punts negatius del SGS penso que són la inferioritat en hardware, no tenir flaix a la càmera, i el TouchWiz.

I el iPhone 4 ?

Sé que molts fanboys d’apple pensaran que és inútil barallar-se entre 2 terminals com aquest, disposant de bones ofertes per un iPhone 4. Bé, haig de dir que em trec el barret davant del iPhone 4 (i sobretot la seva pantalla), però una de les característiques incondicionals que busco en un smartphone és que disposi del sistema Android. Diga’m fanàtic del software lliure, però els interminables disgustos que he patit durant tants anys amb les dependències a productes de grans corporacions m’han fet entendre que l’ús d’aquesta filosofia a la llarga sempre és molt més propensa per l’usuari.

I per el Nokia N8, podria dir gairebé el mateix (a no ser que fos un fanàtic de la fotografia).

I perquè no esperar al Samsung Galaxy S 2 ?

Tal com diuen els rumors, el 13 de febrer presentaran el Samsung Galaxy S 2 al Mobile World Congress Barcelona (és potser per això que actualment el SGS és tant econòmic). Haig de dir que si les característiques que he llegit són certes (Processador de 1 o 2GHz, 1GB de RAM, càmera 8MPX, pantalla AMOLED de 4,3″ i Android 2.3 Gingerbread), per descomptat es convertirà indubtablement en el millor terminal android del mercat per excel·lència. Val a dir que també corren rumors de noves joies HTC en aquesta presentació. Caldrà esperar però, ja que tot això són rumors, i  a més també caldrà veure el preu.

Conclusió :

La decisió no és gens fàcil. De fet, per a gustos no hi ha res escrit, i més si es fan especulacions sobre si val la pena esperar a les noves aparicions o no. Jo en el meu cas, desprès de llegir milers de comparatives, i a causa de la meva impaciència i tossudesa, he decidit adquirir el HTC Desire HD que ofereix Vodafone. Si un cas, d’aquí un temps ja notificaré si realment estic content amb aquesta decisió.

Per finalitzar us deixo uns quants enllaços interessants que he trobat en la meva odisseica recerca :

http://es.engadget.com/2010/12/10/samsung-galaxy-s-vs-htc-desire-hd-comparativa-multimedia/

http://www.xataka.com/analisis/htc-desire-hd-analisis-iii

http://www.xataka.com/analisis/samsung-galaxy-s-analisis-iii-camara-multimedia-y-conclusiones

http://www.elandroidelibre.com/2010/11/videoreview-del-htc-desire-hd.html

http://www.androidmeup.com/articles/htc-desire-hd-vs-samsung-galaxy-s-great-showdown

http://www.3g.co.uk/PR/Oct2010/htc-desire-hd-close-up.html

  1. Encara no hi ha cap comentari.
  1. 15/08/2015 a les 2:18 am
  2. 27/08/2015 a les 11:40 am

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Enfilant el camí

Visualitzant el present per construir el futur

El Noguer

Visualitzant el present per construir el futur

Visualitzant el present per construir el futur

%d bloggers like this: