Pàgina d'inici > Filosofia, Informàtica > Cada dia ens acostem més al futur

Cada dia ens acostem més al futur

Just ahir llegia via Gizmodo sobre unes ulleres per esquiadors un tant geeks.

Com podeu llegir en l’article original, es tracta d’unes ulleres per esquiar que incorporen un dispositiu amb un petit LCD on es mostra tot un conjunt de dades addicionals (realitat augmentada ?) tals com la velocitat actual a que ens desplacem, la posició (mitjançant GPS), l’altitud, etc… A més segons Gizmodo, també incorpora una càmera de vídeo, sistema de Bluetooth, i per culminació de la frikada funcionen amb Android, uhmm… Es pot demanar més ?

Després de comentar-ho amb un company, tot i comprovar que és un fake (o semi-fake, ja que existeixen però no amb les prestacions que s’anuncien), em va sorprendre com de ràpid ens acostem al futur. Veient les prestacions que ens pot oferir un “catxarro” com aquest, m’és impossible plantejar-me en quin nivell de facilitats tecnològiques ens trobem actualment, i cap a on s’encamina aquesta tendència a integrar la tecnologia amb la vida quotidiana. Sé que sóc un impacient i inconformista, però – tal com un nen dins d’un cotxer que va de viatge – no puc parar de preguntar-m’ho : Quant queda pel futur ?

Sempre he defensat la idea de que la tecnologia del futur que ens permetrà evolucionar més lluny és aquella que passa per aconseguir l’interfície ideal entre el cervell humà i el sistema informàtic d’interconnexió global (internet). Entenem per inferfície ideal aquella que permet una connexió directe entre els receptors de dades humans (els 5 sentits) i la codificació de les ordres que dona el cervell per interactuar amb el medi mitjançant el nostre cos, vaja en definitiva una connexió directe del sistema nerviós i un dispositiu digital. Sí sí, estic parlant de “The Matrix”. I no em refereixo a la idea argumental on un algorisme de suposada “intel·ligència artificial” s’apodera de l’espècie humana, sinó del sistema, l’interfície amb que interactua l’home i la màquina. A banda de tot l’aspecte comercial que ofereix una producció made in Hollywood, des del primer moment que vaig veure aquesta pel·lícula, vaig entendre que aquesta idea és simplement el futur.

Però del present al futur hi ha un bon tros, i el camí a recórrer és llarg. Jo penso que les tècniques de realitat augmentada que cada dia son més habituals veure en aplicacions per mòvils és un clar símptoma de que ens hi dirigim a tota màquina. Combinar aquest tipus d’aplicacions amb una tecnologia cada dia més pròxima i integrada amb l’individu és el primer pas. Sé que existeixen molts detractors del canvi, ignorants d’idees preconcebudes que pensen que internet no hauria d’existir per tal de que les persones que s’ocupen de les biblioteques i els llibres en paper no perdin la seva feina (és evident que per a ells, una idea així no es pot tolerar dins de la ortodòxia del statu quo actual en la societat). Però de la mateixa manera que el pes de la veritat acaba fent cedir totes les mentides amb que s’intenta frenar el progrés, jo penso que algun dia, jo, els meus fills, els meus nets, o algú en algun lloc, podrà aprofitar la tecnologia d’aquest fruit que amb tant d’esforç estem intentant conrear avui dia.

No ho dubteu, és prorrogable però inevitable, tard o d’hora el futur arribarà.

Anuncis
Categories:Filosofia, Informàtica
  1. Encara no hi ha cap comentari.
  1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Enfilant el camí

Visualitzant el present per construir el futur

El Noguer

Visualitzant el present per construir el futur

Visualitzant el present per construir el futur

%d bloggers like this: