Pàgina d'inici > Dates i calendaris, Filosofia > Un any més… o un any menys ?

Un any més… o un any menys ?

Avui s’acaba l’any, i tot i ser conscient que no té més d’especial del què li donem per mutu conveni (hi ha qui els compte diferent), és impossible no aturar-se un instant per donar un cop d’ull a tot el que hem deixat enrera.

Alguns diuen que ha estat un any dolent, altres diuen que n’hi ha hagut de pitjors. Jo penso que no hi ha anys bons ni dolents, simplement hi ha anys.

No obstant, en la meva infinita ignorància, és en dies com aquest que m’agrada comprovar com lentament s’acumula el temps a les nostres esquenes, segon a segon, minut a minut, i passa per davant dels nostres nassos sense deixar-se pràcticament palpar, condemnant-nos a veure com s’esgoten els dies i les nits en fugaços records que s’esvaeixen per la nostre memòria. El temps, el gran aniquilador que tot s’ho acaba emportant, indomable, infal·lible, implacable, abstemi a la misericòrdia, irreductible com l’èter infinit, ens obliga a la seva condició, sense cedir-nos ni tants sols un instant per aturar-lo i així poder parar-nos a pensar en la seva immensitat. És cruel, desafiant, imparable, ningú se’n escapa, s’amagui on vulgui del infinits racons del l’univers, ell el trobarà i el castigarà igual que a tots amb el seu pas.

Així doncs, sabent que un any més ens ha passat per davant dels nassos i jo gairebé ni me’n he adonat, m’agradaria desitjar-vos un bon inici i final d’any amb aquesta última reflexió. Som viatgers del temps, polissons en una gran roca que navega a la deriva pels oceans de l’infinit. Qui sap que ens depara el demà ?

Anuncis
 1. 31/12/2010 a les 2:57 pm

  Doncs ja que en hi aturem, crec que dels temps diícils en sortirem reforçats.
  Que ens depara el demà? Doncs no ho se, però si d’alguna cosa estic segur és que bona part del que ens trobarem demà serem nosaltres mateixos qui ens ho harurem lleurat, traballant dur i sent persistents les coses, per força, han d’anar millor.
  Salut per a tothom i bon any 2011!

  • 31/12/2010 a les 5:33 pm

   Aquesta és l’actitud del bon català !

 2. Joan Galobart
  04/01/2011 a les 7:41 pm

  Nosaltres estem “penjats” del temps, ell, en canvi, mostra vers nosaltres una indiferencia tan bestia que no trobo un adjectiu prou potent per anomenar-l’ho.
  Bon any………………..Bon temps……………..

 1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Enfilant el camí

Visualitzant el present per construir el futur

El Noguer

Visualitzant el present per construir el futur

Visualitzant el present per construir el futur

%d bloggers like this: